Annonse

Velkommen til Sjakk-OL

Uansett er all grunn til å gratulere alle som har bidratt og bidrar til at Sjakk-OL i Tromsø er blitt en realitet.

Når fungerende statsminister Siv Jensen i kveld åpner Sjakk-OL i Tromsø 2014, kan arrangørene puste lettet ut – et stort arrangement – både for Tromsø og for nasjonen er i gang.

For dem som ikke kan være til stede, sender NRK direkte på nett og i redigert versjon på TV senere på kvelden.

De neste 14 dagene skal 174 nasjoner med til sammen 3000 deltakere, støttespillere og ledere, kives om hvem som har de skarpeste sjakkhjernene.

Men veien fram til åpningen har ikke vært helt uten torner.

Etter at ideen ble unnfanget for ni–ti år siden, som et ektefødt barn av Tromsøs kamp for vinter-OL, ifølge sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson, har det både vært opp- og nedturer: om OL-lokaler, pengebruk, økonomi og deltakelse, for å nevne noe.

Til gjengjeld fikk Sjakk-OL i Tromsø uten tvil en boost da vår egen Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk i India i fjor.

Folk som ikke engang visste at de var interessert i sjakk meddelte på sosiale medier at de satt dørgende stille og så på spillerne, vekselvis på VG og NRK.

Nå er Sjakk-OL en lagsport, men Magnus Carlsen er stjernen på Norges førstelag, så spennende bør det uansett bli.

Spennende er det også å tenke på at så mange som 100 millioner kan komme til å følge arrangementet på nett.

Det siste har fått mange til å snakke om betydningen dette vil ha for Tromsø og omegns reiseliv, om markedsføringsverdien av arrangementet.

Akkurat det får vi ta en smule avslappet. Det gjenstår å se. Rundt om i verden sitter mange og er skuffet over manglende respons etter ordinære OL.

Uansett er all grunn til å gratulere alle som har bidratt og bidrar til at Sjakk-OL i Tromsø er blitt en realitet.

Og som det heter: Hvem teller vel de tapte slag, på seierens dag.

Vi ønsker Sjakk-OL lykke til og ønsker verden velkommen til Tromsø.

Ta godt imot våre gjester!

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse