Annonse
Foto: Forsvaret

Venstre, helikopter og veien videre

Småpartiene som balanserer på kniveggen i forhold til sperregrensa, sitter utrolig nok med ei makt den ene eller andre veien, men selger sjela si for makta.

Jeg ser i Nye Troms 27. desember at fylkesleder for Troms Venstre og leder for Målselv Venstre ror i stormfullt hav for å prøve og komme seg innaskjærs.

De dveler rundt det meningsløse vedtaket to år tilbake i tid, der regjeringen med støtte fra Arbeiderpartiet vedtok et såkalt forlik med tanke på helikopter og beredskap i nord, militært- og sivilt. At hele vedtaket vitner om dårlig håndverk og brutte løfter, er det ingen tvil om. At Venstre fortsatt kjører på dette, blir for meg et mislykket forsøk på en retorikk som ikke inneholder en troverdighet som fortjent.

Hvorfor mener jeg det? Nettopp fordi at Venstre i valgkampen til siste stortingsvalg synliggjorde i debatter og program at de ikke støttet dette forliket, samt at Bardufoss flystasjon skulle beholde strukturen som var.

Dette har Venstre gått bort i fra, nettopp for å komme i makt og posisjon med nåværende regjerning. Noe må ofres for å komme i posisjon, og jeg stiller store spørsmål med en slik handlemåte. Dette er noe velgerne bør ta innover seg før neste kommune- og stortingsvalg.

Venstre kjører en politikk i denne saken, som i all hovedsak har et retroperspektiv, og de mangler evne til å se fremover, samt å stå for sine lovnader.

Vi skal ikke lenger enn to uker tilbake i tid, da Arbeiderpartiet og Senterpartiet frontet nytt forslag om helikopterstruktur i nord og sør. Forslaget var ei deling på ni Bell 412 på Bardufoss og ni Bell 412 på Rygge. Hvorfor støttet ikke Venstre dette? Svaret kan hver enkelte leser selv reflektere over, men svaret er i all hovedsak gitt! Hva med KrF og MDG?

Småpartiene som balanserer på kniveggen i forhold til sperregrensa, sitter utrolig nok med ei makt den ene eller andre veien, men selger sjela si for makta. Personlig håper jeg på at KrF ikke kommer til enighet med regjeringen, noe som kan resultere i regjeringskrise. I så tilfelle ligger det et særdeles stort ansvar spesielt på Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Rødt og Sosialistisk venstreparti.

Det er en skandale vi nå er vitne til, der en del politikere (beslutningstakere) totalt ignorerer det reelle behovet og tydelige råd. Å ignorere tung kompetanse fra Grandhagen, Sølvberg, Børresen, og sist, men ikke minst, Sjef for Hæren, Odin Johannesen, er for meg totalt uforståelig og er et regelrett overtramp på tung faglig kompetanse som en politiker ikke er i nærheten av å inneha. Dette er flaut, og en skam for nasjonen Norge. Saken handler ikke bare om dedikerte helikopter til Hæren, men synergi-effekten man kan ane konturene av ved kun få Bell 412 på Bardufoss.

Vi er nå i 12. time, men slaget er ikke tapt. Innsatsen må økes i styrke, der et tverrpolitisk Nordland, Troms og Finnmark må kjøre på med uforminsket styrke.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse