Annonse
Et vegprosjekt til 8,7 milliarder og 150 km med veger og tunneller nærmere oppstart i den mest folkerike regionen i Nord-Norge, skriver artikkelforfatteren.

Venstre jubler over tidenes samferdselsløft i Troms

Hålogalandsvegen er en viktig brikke som underbygger grunnlaget for å bygge jernbane mellom Harstad, Narvik og Tromsø.

Nå er reguleringsplanen er vedtatt for Hålogalandsvegen. Det er veldig bra for regionen! Dermed er et vegprosjekt på 8,7 milliarder og 150 km med veger og tunneller  nærmere oppstart i den mest folkerike regionen i Nord-Norge. Dette betyr svært mye for eksportnæring, pendlere og reiseliv og styrker arbeidsmarkedsregionen. Vegen vil knytte sammen regionen, kutte avstander og gjøre hverdagen lettere for folk og næringsliv, ikke minst for sjømattransporten. 

Neste trinn er å få koblet prosjektet sammen inn mot Harstad og mot Evenes. Til sammen vil dette bli et prosjekt på 13 milliarder og det største i landsdelen. 

Hålogalandsvegen er også en vei som er egnet til rask fremføring av store og økte godsvolum til en fremtidig jernbane. Det er en viktig brikke som underbygger grunnlaget for å bygge jernbane mellom Harstad, Narvik og Tromsø. Venstre jobber for mer vei og jernbane i et moderne transportnett i nord, som er effektivt og sammenhengende fra kaikant via gode veger til kjøl og bane. Med lavutslippsløsninger selvfølgelig. E8 mot Tromsø og E6 over Kvænangsfjellet er andre store og viktige  vegsatsinger i Troms som nå ligger inne i Nasjonal Transportplan. Bedre busstilbud er også en Venstreseier i budsjettforhandlingene, det merkes i folks hverdag som flere ruter og hyppigere avganger. 

Venstre er stolt over det som er oppnådd for veisatsing og miljøvennlig transport både i by og distrikt i Troms. Det er store og viktige bevilgninger for fremtiden og nordområdesatsing i praksis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Klikk her for å Svare, Svare alle eller Videresende

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse