Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke oppdatert på mulighetene for jernbane i nord, konstaterer Einar Sørensen. Foto: NTB Scanpix

Hva med Tromsbanen, Skei Grande?

Det var flere enn  Hilde Sagland i Tromskomiteen for jernbane som fikk seg et lite sjokk da Venstre-lederen Trine Skei Grande i en godt bortgjemt setning i en artikkel i Nordlys 3. november avlivet jernbane i Nord-Norge.

Skei Grandes svar til Hilde Sagland  (Nordlys 12.november) avslører  at Venstre-lederen i likhet med mange  i sentrale posisjoner ikke følger godt nok med i det som rører seg i landsdelen.  Det er ikke snakk om å «legge jernbaneskinner i kryss og tvers på vidda der det knapt bor folk».

Vi er i dag mest opptatt av er Tromsbanen - en regional  togløsning Narvik-Tromsø og Narvik-Harstad, som kan sammenliknes med Intercity-utbyggingen på det sentrale  Østland. Tromsbanen vil betjene Nord-Norges tettest befolkede og økonomisk viktigste region. Den  vil bidra til et hittil ukjent regionalt samarbeid mellom byene og tettstedene i landsdelens tettest befolkede og økonomisk sterkeste region.  I tillegg til banens åpenbare verdi for gods og sjømattransport.

Tromsø kommunestyre vedtok da også med et stort tverrpolitisk flertall den 15. juni i år i en høringsuttalelse om Nasjonal Transportplan (NTP)  for 2018 – 2029 å støtte Tromsbanen. NTP for 2018-2029 skal behandles av Stortinget neste vår. Tromsbanen bør være blant de prosjekter som skal gjennomføres i perioden. Venstre kan bidra sterkt til det, bl.a. som et av regjeringens støttepartier.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse