Annonse
Overdragelsen av vår aksjepost i Alfheim Stadion II mot en langsiktig samarbeidsavtale med TIL, styrker TIL finansielt og kan i praksis bidra til at klubben blir gjeldsfri. Det gir TIL en unik mulighet til å forme sin fremtid på et godt økonomisk grunnlag, og sammen med Tromsø kommune videreutvikle det spennende potensialet som ligger i og rundt Alfheim, skriver TKs konsernsjef Semming Semmingsen. Foto: Yngve Olsen

Verdien av samarbeid

Troms Kraft vil også i fremtiden ha et hjerte som banker sterkt for Tromsø idrettslag.

Fotball er viktig for Tromsø. De mange fotballklubbene i byen skaper aktivitet for tusenvis av unge og bidrar til å bygge identiteten til den arktiske hovedstaden i nord. En av byens sterkeste merkevarer er Tromsø Idrettslag.

Troms Kraft har gjennom mange år støttet opp om arbeidet i TIL. Dette har vi gjort fordi vi synes det er viktig at Tromsø har et lag som møter de beste klubbene i Norge til spennende oppgjør på Alfheim, men også fordi vi ser verdien av det arbeidet klubben gjør for barn og unge når de utvikler de fremste fotballtalentene i landsdelen. Derfor gikk vi fra å være en aktiv samarbeidspartner til å bli eier i klubben i en periode hvor klubben hadde store økonomiske utfordringer. Den gang var støtten fra Troms Kraft avgjørende for å berge klubben økonomisk. Nå er den økonomiske situasjonen endret. Sist fredag overførte vi derfor aksjene i TIL-Holding tilbake til Tromsø idrettslag.

Hvorfor gjorde vi dette? Vi har de siste årene vært åpne og tydelige på at det ikke er naturlig for Troms Kraft å være eier i en fotballklubb. Troms Kraft har sørget for at det er «lys i husan» i vår region siden 1898. Vi kan lite om hvordan en driver et idrettslag eller skaper resultater på fotballbanen. Vi har likevel stått i eierskapet inntil tidspunktet for å gi tilbake aksjene var riktig for oss og for TIL.

Overdragelsen av eierskapet i TIL-Holding, fra Troms Kraft og SpareBank 1 Nord-Norge til Tromsø IL, gjør klubben til majoritetsaksjonær i sitt eget selskap. De får med dette frie hender til å utforme en ny og fremtidsrettet eiermodell for toppfotballsatsingen i Tromsø.

Overdragelsen av vår aksjepost i Alfheim Stadion II mot en langsiktig samarbeidsavtale med TIL, styrker TIL finansielt og kan i praksis bidra til at klubben blir gjeldsfri. Det gir TIL en unik mulighet til å forme sin fremtid på et godt økonomisk grunnlag, og sammen med Tromsø kommune videreutvikle det spennende potensialet som ligger i og rundt Alfheim.

Å drive en fotballklubb som skal utvikle spillere og konkurrere mot de beste lagene i Norge og Europa er krevende, både kompetansemessig og finansielt. Nå har TIL en unik mulighet til å etablere en økonomisk og sportslig sunn virksomhet på Alfheim som sikrer at regionen har et toppfotballag vi kan være stolte av i mange år fremover. Vi håper overføringen av eierskapet til Tromsø idrettslag også vil bidra til økt interesse og engasjement fra klubbens medlemmer og supportere. Vi tror fortsatt suksess i stor grad forutsetter et stort lokalt engasjement, både gjennom medlemmenes dugnadsinnsats og supporternes oppmøte på stadion når hjemmekampene spilles.

Troms Kraft vil også i fremtiden ha et hjerte som banker sterkt for Tromsø idrettslag. TIL er en viktig identitetsbærer i landsdelen og vi vil også i tiden som kommer ønske å bidra til den sportslige fremgangen, ikke som eier, men som en langsiktig samarbeidspartner. Vi ser fortsatt verdien av et nært og godt samarbeid.

Jeg vil takke styret og administrasjonen som har ledet klubben i den tiden vi har vært eier. De har, etter vår oppfatning, på en god måte balansert ønsket om kortsiktig sportslig suksess med behovet for å skape en langsiktig økonomisk bæreevne for klubben. Det skaper gode resultater over tid.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse