Annonse
Fylkeskommunen har på bakgrunn av oppslaget i avisen, foretatt en ny befaring av bygningsmassen denne uken. Sammen med skolens representanter. Det ble, igjen, konkludert med at det ikke finnes spor av muggsopp eller veggedyr, skriver fylkesråd Ane-Marthe Sani. Foto: Torgeir Bråthen

Verken muggsopp eller veggedyr på internatet

Nordlys skrev 4. juni at internatet ved Bardufoss videregående skole må stenge hybler etter “skrekkfunn”, og hvor det fremgår av artikkelen (og bilder) at bygget har helsefarlig muggsopp og veggedyr som biter elever. Samt at tilstanden er så dårlig at rektor vil stenge 25 hybler.

Jeg tillater meg å rette opp i det svært skjeve bildet Nordlys gir av botilbudet til elevene på internatet. Fylkesrådet har fremmet en sak for fylkestinget, som skal behandles neste uke, hvor vi ber om at det utredes et konkret løsnings- og finansieringsforslag for nytt botilbud for elevene ved Bardufoss videregående skole. Bakgrunnen for dette er at fylkesrådet er klar over at det tilbudet vi har i dag ikke tilfredsstiller den standard man ønsker, og at man derfor må totalrenovere eller bygge nytt botilbud til elevene. Bygningsmassen er fra hhv 1953 og 1964, og har ganske enkelt dårlig standard i dag. Så lang er vi enige med Nordlys. Men derfra til å fremstille dagens internat som ubeboelig og nærmest farlig for elevene, er svært langt unna sannheten.

Fylkeskommunen har på bakgrunn av oppslaget i avisen, foretatt en ny befaring av bygningsmassen denne uken. Sammen med skolens representanter. Det ble, igjen, konkludert med at det ikke finnes spor av muggsopp eller veggedyr. Problemet med «kjellerlukt» fra 2017 er løst etter tiltak satt inn i september. Alle ventilasjonsanlegg fungerer som de skal, det samme med alt av el-installasjoner. Alle tre blokkene vil i løpet av sommer/høst 2018 være oppgradert, blokk 1 gjenstår, og det inkluderer nye dører, dørkarmer, lister og gulvbelegg, som nevn i reportasjen. Men – samtidig etterlater befaringen fortsatt ingen tvil om at det er et stort behov for totalrenovering av hele bygningsmassen. Noe fylkeskommunen har vært klar over lenge, og bakgrunnen for at fylkesrådet har fremmet sak om nybygg for fylkestinget.

Derfor er det viktig for meg som ansvarlig fylkesråd å presisere overfor både elever, foreldre og lesere, at inntrykket Nordlys skaper om at internatet er helsefarlig og at flere hybler bør stenges av den grunn, ikke stemmer. Hadde det vært tilfelle, hadde jeg naturligvis allerede stengt internatet/hyblene.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse