Annonse

Vet du ikke bedre, statsråd?

Da jeg så Dagsnytt 18 fredag 17. april, ble jeg mektig skuffet og flau på dine vegne. På direkten klarer du å servere usannhet om Andøya Flystasjon, som grenser mot løgn, men jeg håper det er uvitenhet. Det siste kan vi gjøre noe med. 

Liv Signe Navarsete utfordret deg på at Regjeringen kan spare masse penger med å beholde Andøya Flystasjon og ikke bygge opp ny infrastruktur for Norges nye maritime overvåkningsfly (MPA) på Evenes. Svaret du gir henne er at all infrastruktur som bygges på Evenes må også bygges på Andøya Flystasjon, så det er ingen penger å spare på det. Jeg måtte høre flere ganger både spørsmålet og svaret du gav for å sjekke om jeg hørte riktig. Alle gangene kom jeg til det samme, du står altså på direkte TV sending på NRK og kommer med usannheter? Det provoserer og skuffer meg at statsråden for Forsvaret er så feig og ikke forteller sannheten. For sannheten er at på Andøya er det faktisk masse MPA infrastruktur som man kan bruke uten store kostnader, jeg skal nevne noen.

1. Stort sett alt innen våpen og eksplosiv håndtering har Andøya på plass, et av byggene som må bygges på Evenes vil koste anslagsvis opp mot 1 milliard.

2. Miljøutfordringen med baneavising på Andøya fins ikke, på Evenes vet man ikke hvordan man skal løse denne utfordringen. En ting er sikkert gratis blir det ikke, min påstand minst 1 milliard 

3. Operative flater har Andøya på plass, på Evenes må det bygges mye nytt. Her vil det også bli en stor kostnad, mange millioner.

4. Andøya har 2 hangarer som ved små ombygninger kan huse 3 fly, Evenes har ingen. Ved å bygge samme hangar på Andøya som Evenes ville man hatt hangar plass til alle våre fly. Ergo man slipper unna fase 2 utbyggingen som jeg og mange flere vet det er planer om.                                                                      

Alt dette som jeg har nevnt burde du også vite. Derfor blir jeg meget skuffet av deg når du sier at det må bygges det samme på Andøya som på Evenes. Hvis det er slik at du faktisk ikke vet det dette, tilbyr jeg deg personlig å vise deg rundt på stasjonen. Jeg regner med at det går greit for deg å komme inn. Tar du utfordringen?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse