Annonse

Jeg vet veldig godt hva det vil si å bli mobbet, og for meg har det ingen ting med røyking å gjøre

Mobbing av røykere var fra min side ment som et eksempel. Nettopp fordi ”alle” har en mening om det.

Mitt poeng, og min påstand, er at vi voksne lærer våre barn og barnebarn akseptable og uakseptable holdninger

Jeg ser at det har kommet mange kommentarer angående mitt innlegg, hvor jeg selv hadde overskriften: Nei til all form for mobbing. Dette innlegget er skrevet på bakgrunn av appellen jeg holdt på søndag, mot mobbing.

Mitt poeng, og min påstand, er at vi voksne lærer våre barn og barnebarn akseptable og uakseptable holdninger. Ergo så lærer vi våre unge å mobbe. Mobbing av røykere var fra min side ment som et eksempel. Nettopp fordi ”alle” har en mening om det.

Det som skremmer meg ved en del av holdningene er at noen mener de tydeligvis er mer verdt enn andre. Hvem er det greit å ”hesje” med eller mobbe?

Røykere – tydeligvis. Men hva med de tykke, de tynne, de lyse, de mørke? Hvor går grensen?

Når det gjelder enkeltes holdninger: er det rart barn og unge mobber hverandre? Et sted har de lært det!

Til Yngvar Natland, som skrev en hel artikkel om min artikkel, vil jeg si:

Store Norske Leksikon kan ha så mange definisjoner som de vil. Den eneste som kan sette grenser for hva mobbing er, er den som blir utsatt for det. Vi tåler og godtar forskjellig, det må vi akseptere. Jeg vet veldig godt hva det vil si å bli mobbet, og for meg har det ingen ting med røyking å gjøre. Da jeg ble mobbet røyka jeg ikke.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse