Annonse
Arbeiderpartiet går imot den foreliggende planen for utvikling av Arctic Center her i Håkøybotn på Kvaløya, i bakgrunnen til venstre på dette bildet. (Foto: Ole Åsheim)

Vi bor i en by hvor politikere har det private næringslivet som fiende

Er det for tidlig å gratulere eller har vi klart det igjen? Å senke et gullprosjekt som kommer rekende på en fjøl. Har Tromsø Arbeiderparti klart å sette et endelig punktum for Arctic Center?

For meg beviser dette hvor dårlig det står til med ryggraden til enkelte. Ingen nye opplysninger har kommet på bordet de siste ukene, men en organisert storm av motinnlegg gjorde at motvinden ble for tøff for enkelte.

Det kan virke som det er en oljerigg som skal bygges, at fjellet skal rives og at med et moderne alpinanlegg vil vi ta bort Tromsøs siste utmark. Noen kan ha godt av å åpne øynene og ta en titt utenfor døren. Vi kommer fremdeles til å kunne tilby uberørt utmark.

Det er også gjort til en kamp mellom fattig og rik. Det er gjort til at dette skal bli det nye Hemsedal med mye fyll. Det er gjort til at hytteeiere er sinte mennesker som ikke liker at andre kommer nært. Det er gjort til at dette vil øke klimautslipp pga at internasjonale turister kommer til å fly hit. Det er gjort til at alpinanlegget blir av lav kvalitet. Alt som skaper sterke følelser som de uten ryggrad ikke tåler.

Å undersøke fakta hjelper av og til. Som at det å ha hytte i Norge faktisk er en del av vår kultur og ikke bare et gode for de rike, at de som kjører alpint kommer fra alle deler av samfunnet, at anlegget kommer på ingen måte skape et nytt Hemsedal, de tilreisende blir i stor grad lokale og nasjonale (men blir et godt supplement til våre utenlandske gjester). Anlegget blir også et enormt løft for alle alpint-interesserte. Det blir for de alpint-interesserte som det Tromsøbadet er for svømmerne. Anlegget kommer til å skape boglede og arbeidsplasser.

Vi lever i en by hvor mange politikere har klart å gjøre det private næringslivet til fienden.

Man glemmer hvor verdiene skapes og hvor inntektene til staten kommer fra. Man tror at næringslivet bare er ute etter å tjene penger til egen bankkonto, men glemmer at for 99% av oss er den største drivkraften å skape noe. Det jeg tar med med inn i søvnen min er om jeg har klart å skape noe, om kundene mine er fornøyde, om jeg har fornøyde ansatte og om jeg faktisk kan tilby de en bra dag i morgen. Det gjør meg overhodet ikke unik.

Jeg lurer på om de i Bodø sitter og ler nå. Ler for at vi i Tromsø nok en gang klarte å ødelegge et fantastisk prosjekt som kom rekende på en fjøl. Vi lever faktisk på et unikt sted i verden hvor det er mulig å kombinere det å ha et moderne alpinanlegg og fremdeles ha et eldorado for de som vil gå topptur.

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse