Annonse

Vi driver verken med dobbeltspill eller maktspill, vi driver med politikk.

Vi må mildt sagt si det er merkelig når Nordlys på lederplass hevder Senterpartiet i Tromsø driver dobbeltspill fordi vi ikke vil velge om vi støtter Aps eller Høyres ordførerkandidat.

Den enkle matematikken i dette er at vi går til valg på egen ordførerkandidat og vårt politiske program.  Det Nordlys driver med er å legge opp til en amerikanisert valgkamp hvor de tydeligvis har bestemt seg for at denne valgkampen bare skal handle om to parti. Det gjør den ikke.

Senterpartiet driver politikk. Vi går til valg på de sakene som vi mener er viktig for innbyggerne i Tromsø Kommune. Vi går naturligvis til valg på vår egen ordførerkandidat, det burde ikke overraske Nordlys i det hele tatt. Aller viktigst er politikken, våre velgere skal vite hvilke saker vi skal kjempe for i Tromsø. Kanskje også Nordlys kunne bli litt mer opptatt av politikken de forskjellige partiene står for i stedet for en persondebatt om hvem som skal bli ordfører?

Nå er det ikke første gang Nordlys spør hvem vi vil samarbeide med etter valget. Realiteten i dag er at vi samarbeider med Venstre og KrF gjennom å legge frem felles budsjett. Ut over det stemmer vi for de sakene vi er for i kommunestyret og mot de sakene vi er mot.

For vår del er det umulig å forutsi hva valgresultatet blir til høsten, men det vi kan forutse er hva slags saker som kommer til å bli viktig for vårt parti i kommunestyret de neste fire årene – fordi dette også legger grunnlag for det langsiktige. Politikk og samfunnsutvikling foregår ikke i bolker av 4 år  - det er en kontinuerlig prosess.

For Senterpartiets del er gjennomslag for de sakene vi går til valg på det viktigste. Og som sentrumsparti har vi tradisjon for å kunne samarbeide der vi får mest mulig gjennomslag for vår politikk. Det skulle da bare mangle.

Vi vil ha gjennomslag for mest mulig av vår politikk. Partiprogrammet vårt er snart ferdigstilt, og da skal både Nordlys og velgerne få vurdere om det er gode politiske løsninger for vår kommune.

Det vi kan si nå er at vi skal kjempe for å ivareta og utvikle distriktene, vi har flere tydelige distriktsstemmer på vår liste som vil utfylle kommunestyret godt.

Vi skal jobbe for at flere av sykehjemmene får et verdig tilbud som ivaretar deres trivsel og helse. Mat er en viktig nøkkel her, derfor vil vi prioritere at flere av sykehjemmene i kommunen skal ha skikkelige kjøkken.

Mat er også viktig for de yngste i vår kommune. Senterpartiet kommer derfor til å jobbe for å innføre et varme skolemåltid i barneskolen etter modell fra Selnes skole. Vi ønsker å utvikle kommunen ved å gi gode og rimeligere idrettstilbud til våre unge, samt utvikle og bedre fritidstilbudene i kommunen.

Senterpartiet kommer til å jobbe for en politikk for hele Tromsø, og vil særlig utfordre på at det må bli billigere å ha barn i barnehage og på SFO. Søskenmoderasjon på tvers av skole og barnehage er en hjertesak for oss.

Vi driver verken med dobbeltspill eller maktspill, vi driver med politikk. Vi skal gå til valg på politiske saker og på vår egen liste med våre kandidater.

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse