Annonse

Vi har sett det før. Næringslivstopper som prediker måtehold

Coops største konkurransefortrinn er medlemmene. Det er uforståelig at de tør å gamble med dette som en Northug i Las Vegas.

Det verste som kan vederfare en toppleder som driter seg ut, er enda mer penger enn de ville fått om de gjorde jobben sin skikkelig.

Husker du han søkkrike amerikanerkapitalisten i reklamefilmen? Han som ringte opp tilfeldige  nordmenn: «HI THERE! Wanna talk business? I wanna buy your company.» Og nordmannen bare: «Ææh noo tænk ju» på skikkelig norwenglish. Så la han på. Klikk.

Denne uka kunne den nye næringlivsavisen nord24.no avsløre Coop-toppenes gullkantede millionavtaler. En av dem er Coop-sjef Kjell Olav Pettersens pensjonspakke til 18 millioner kroner. Årslønna er på 1,9 millioner kroner. Lønnsvekst de siste 3 åra: 23 prosent.

Dette er så langt unna «Litt ditt» og den gode gamle samvirke-tankegangen som det moderne Coop har hamret inn i oss gjennom effektive reklamekampanjer til hundrevis av millioner kroner. Det er fort gjort å sikte på direktør Pettersen. Det er skivebom. Direktøren har vært flink til å forhandle egen lønn. Det er menneskelig og helt naturlig å ønske seg en størst mulig lønningspose. Hvem gjør vel ikke det?

Pettersen og direktørene med gullpakkene er ikke hovedproblemet, selv om det neppe hadde skadet om de kjørte en annen linje enn «Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør». Hovedproblemet er styrene som fastsetter lønn. De burde spurt seg «Eh, er vi ikke på ville veier her?» I dag er det få som mistenker styret i Coop Nord for å ha den tanken spesielt langt framme i pannebrasken.

Nordlys TV prøvde hardt og forgjeves å få noen fra Coop til å stille i tv-debatt om saken tirsdag. Dosent Bernt Bertheussen ved Handelshøgskolen stilte i studio, og sa: «Ledelsen viser en voldsom appetitt på penger til seg sjøl.» Men enda viktigere: «I verste fall kan det gi folk avsmak for å handle der. Det er et høyt spill.» Coops største konkurransefortrinn er medlemmene og lojaliteten. Det er uforståelig at de, i en knallhard dagligvarebransje, tør å gamble med dette som en Northug i Las Vegas.

Vi har sett det før. Næringslivstopper som prediker måtehold. Særlig i lønnsoppgjør. Var det noen som sa spleiselag? Dette er noe alle må forstå og være med på. Bortsett fra de selv. For vi må jo for all del forstå at en god leder er en godt betalt leder, ansvaret så stort og jobben så krevende. Det er ekstremt viktig med konkurransedyktige betingelser sammenliknet med utlandet.

Som om internasjonale headhuntere står klar til å støvsuge nasjonens kriker og kroker for ledere. For å si det sånn, det er fortsatt noen igjen. Til og med Svein Erik Hagen, som har truet med å flytte utenlands siden kroneisen på Rimi kostet ei krone, er fortsatt vel bevart innenfor landets grenser.

Men ansvaret da? Og den kraftige vinden på toppene? Den er i hvert fall fin å fly fallskjerm i. Det verste som kan vederfare en toppleder som driter seg ut, er enda mer penger enn de ville fått om de gjorde jobben sin skikkelig. Det hadde ikke funka i arbeidslivet vanlige folk er en del av.

I de øverste lag av det private næringsliv er vi vant til at det er slik.

Men folkesjela reiser bust når vi ser at det skjer i virksomheter som er basert på medlemsskap og offentlig eierskap. Da føler vi oss lurt. Det er trist. Men mest for Coop.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse