Annonse
Foto: Scanpix

Vi er klare for krig. Mot Danmark

De har lurt oss til å tro at det er “godt å være norsk i Danmark”.

Når jeg tenker meg om så er jeg bittelitt redd for Hanne Boel også.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen mener tydeligvis at Danmark er det landet vi bør frykte mest når det kommer til en eventuell bakkeinvasjon. Danmark, landet vi nordmenn liker å feriere i, er altså det farligste landet i verden. I følge forsvarssjefen.

Danmark har riktignok fostret opp skumle mennesker som Nicklas Bendtner, Søren Kierkegaard, Lars Von Trier og Bjarne Riis. Når jeg tenker meg om så er jeg bittelitt redd for Hanne Boel også. Ja, dette landet bør vi definitivt passe oss for.

De har så mye godt øl og så mye god mat, danskene. De har lurt oss til å tro at det er “godt å være norsk i Danmark”. Nå er jeg skeptisk til det hele. Jeg begynner å innse at danskene over mange ti-år har planlagt en stor invasjon av landet de lenge har vært misunnelige på. En gang var jo Norge under dansk styre. Men så ga danskene slipp på dette kalde og forblåste landet. Så kom oljen, og danskene kunne angre. Men nå er de avslørt. De skal invadere Norge.

Dette er den eneste logiske forklaringen jeg har på forsvarsjef Bruun-Hanssens planer for forsvaret. For i de hemmelige planene som nå er lekket ut, står det svart på hvitt at forsvaret skal trekke seg ut av Nord-Norge. I de interne notatene foreslås det å legge ned kystvaktbasen på Sortland. Kystjegerkommandoens (KJK/TBS) base i Harstad foreslås også lagt ned. Kystjegerkommandoens oppgaver blir overtatt av et ubemannet luftbårent system.

Bardufoss og Andøya flystasjon foreslås lagt ned som militære baser. Skoleflyseksjonen som i dag er på Bardufoss foreslås også avviklet. 2. bataljon, med en oppsetning på 600 mann, kan bli flyttet fra Skjold til Porsangmoen.

Resultatet av dette er at Ørlandet i Trøndelag blir styrket, det samme gjelder Rygge i sør. Haakonsvern i Bergen blir også styrket. For Nord-Norge sin del er det kun Porsangmoen som blir styrket, fordi Skjold i Troms tømmes for soldater.

Bildet er helt tydelig. Forsvaret flytter sørover. Nord-Norge står tom igjen, med unntak av Øst-Finnmark. Nordområdet som helhet står igjen betydelig svekket. Umiddelbart føles det ikke så trygt å bo i nord. Det kan virke som om forsvarsledelsen er villig til å bruke oss nordlendinger som menneskelige skjold, for militæret kommer ikke til å støtte oss her vi bor.

I mitt stille sinn har jeg lagt merke til Putins mobilisering i nordområdene. Jeg stusser over at Norge ikke virker like interessert i nordområdene som Putin er. Kan det da være at forsvarssjefen vet mer enn oss? At han har hemmelige opplysninger om at Danmark planlegger en bakkeinvasjon av fedrelandet? For det er den eneste fornuftige forklaringen på hva forsvaret nå foreslår. De foreslår endringer som helt klart beskytter Norge best mot Danmark, ikke Russland.

For hvis danskene prøver seg står jagerflyene, krigsskipene, ubåtene og troppene våre klare. Hvis Putin prøver seg så vil han bare møte sinte nordlendinger med en snøskuffel i den ene handa, og en kaffekopp i den andre. Hvis forsvarssjefen får det som han vil, altså.

Denne teksten ble opprinnelig publisert på Kay Erling Ludvigsens egen blogg

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse