Annonse
Nordlysturister i Tromsø. Her med snø. I år har turistene ikke vært like heldige. Foto: Vidar Dons Lindrupsen

Vi må snakke om været

Tromsø har slått seg opp på vinterturisme. Nå slår vinteren tilbake.

Nordlys kunne forleden melde om årets første hestehov på Fagereng. På andre side av øya spirer tulipaner og krokus i Botanisk hage.

Aldri har den vært verd mer. Men den blir mer og mer vanskelig å finne, og snart har vi ikke mer. Jeg snakker ikke om olje, men snø. Høsten og vinteren har så langt vært en tung tid for oss som er litt over gjennomsnittet glad i det hvite gullet. Nordlys kunne forleden melde om årets første hestehov på Fagereng. På andre side av øya spirer tulipaner og krokus i Botanisk hage. Og på toppen av Tromsøya sliter vinteridretten. Denne uka måtte onsdagsrennet avlyses. 16. februar neste år skulle det vært åpningsseremoni for Tromsø 2018. Det er rimelig å tro at det ville vært mild panikk i OL-leiren nå om vi hadde fått arrangementet. 

Nå fikk vi ikke OL. Men vi fikk en vinterturisme, som for Tromsø har doblet seg hvert år. Vi teppebomber Europa og Asia med bilder av Ersfjordtraversen i nysnø, badet i nordlys fra en stjerneklar himmel. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse