Annonse
Tromsø FpU ønsker ekspressbusser til Universitetet, knutepunkt i byen og færre busstopp på enkelte av bussrutene for å korte ned reisetiden i Tromsø kommune, skriver FpUs Alexander Wollmann.

Vi trenger virkelig et bedre busstilbud!

Nesten alle i Tromsø vet hvem busselskapet Nobina er, og alle som vet hvem «Nobina» er, vet også at dem har et dårlig rykte, og det er viden kjent at «du rekker alltid forrige buss.» Dette mener Fremskrittspartiets Ungdom ikke er godt nok. Derfor trenger vi et nytt og mer effektivt busstilbud

Spesielt problematisk er dette for ungdom og studenter som ikke har muligheten til å komme seg frem på andre måter!.

I Tromsø kommune tar det i dag veldig lang tid om man skal reise kollektivt. En av grunnene til dette er at det er ekstremt mange busstopp på øya, altså ca. 50 til 100 meter mellom hvert busstopp. For det første fører dette til unødvendig lang reisetid, og for det andre at bussene ofte blir forsinket. For innbyggerne i kommunen er dette problematisk fordi det fører til et uforutsigbart busstilbud, og mange velger derfor å kjøre egen bil.

På enkelte busstrekninger i Tromsø er det svært kort avstand mellom busstoppene. Når bussen da ikke er i rute, og må stoppe så hyppig som det er lagt opp til i dag, er det et irritasjonsmoment for de som bruker kollektivtransport i Tromsø.

Spesielt problematisk er dette for ungdom og studenter som ikke har muligheten til å komme seg frem på andre måter. For disse medfører dette store ekstra unødvendige utfordringer i hverdagen. En løsning som ville hjulpet studentene mye er flere ekspressbusser fra de områdene hvor det er en del studentboliger og til Universitetet, og knutepunkter som Jekta Storsenter og sentrum.

Tromsø FpU ønsker derfor ekspressbusser til Universitetet, knutepunkter for personer i byen, og færre busstopp på enkelte av bussrutene for å korte ned reisetiden i Tromsø kommune. Dette har vi stor tro på at vil føre til at flere benytter seg av kollektivtransporten fremfor private fremkomstmidler, og en mer forutsigbar hverdag for de som benytter seg av kollektivtilbudet i Tromsø kommune.

Fremskrittspartiets Ungdom skal ta opp denne problemstillingen på Troms FrPs årsmøte. Vi skal presentere vår løsning, og så vi får håpe Fremskrittspartiet ser dette problemet, og er enig med oss om at dette er en god idé. Dette vil skape en enklere hverdag for folk flest.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse