Annonse
REAGERER: Elisabeth Hastad reagerer på at eldre på sykehjem nå skal få mat fra storkjøkken. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

Vi unner ikke våre eldre næringsrik og smakfull mat

Vi vet alle at oppvarmet mat i ny og ne går an, men du verden hvor godt det er med nylaget mat, skriver Elisabeth Hastad.

De gamle som i dag sitter på sykehjem  har virkelig gjort innsats for oss. De har slitt i gruva, på sjøen, i egnebua, på fileten, i fjøset, på jordene og på kontor og medvirket til vår velstand.

Politikerne og forstå-seg-folket har bestemt at våre gamle på sykehjem og gamlehjem skal få mat fra storkjøkken. Det vil si at maten lages der og blir sendt til og oppvarmet på de forskjellige steder der de gamle bor.

Vi andre blir tutet ørene full av både reklame og media fra aviser, TV og radio at vi må få i oss mat som er proppfull av vitaminer og skal smake i vår 2018-gane.

Det skal være smakfullt og delikat og skal ha innhold av sydlandsk fargeprakt. Du verden hva vi som har høye lønninger og har råd til å reise til sydlige breddegrader minst to ganger i året skal unne oss og har mulighet til å gjøre.

De gamle som i dag sitter på sykehjem  har virkelig gjort innsats for oss. De har slitt i gruva, på sjøen, i egnebua, på fileten, i fjøset, på jordene og på kontor og medvirket til vår velstand.

Vi vet alle at oppvarmet mat i ny og ne går an, men du verden hvor godt det er med nylaget mat.

Det unner vi bare oss selv, ikke de som har jobbet for vår velstand. Der får de mat som føles tygget mange ganger, og dette skal de spise hver dag. Er det noe rart en gammel dame på institusjon svarte slik på spørsmål hva hun hadde spist: Vi har hatt kveite i dag, men det smakte ikke. Fisken som skulle være stekt, så kokt ut og eide ikke smak.

Vi har jo ikke råd til å la de gamle få mat som smaker. Vi er stinn av penger. Vi har ordførere og stortingsfolk som har høye lønninger. De som jobber på våre institusjoner løper beina av seg på grunn av innsparingskniven. Det er mye som er galt. På grunn av skattelette til de rike i landet, får ikke kommunene skikkelige budsjetter. Det er kun tre uker før et valg lovnadene er på topp.

Når våre stortingsfolk og ordførere kommer på gamlehjem, da skal de få smake pisken gjennom ferdig tygd mat. Det er fine fremtids utsikter for dem.  

Teori og tankesmie er bra noen ganger, men det er ikke alltid det stemmer med virkeligheten.

Nå må vi ta oss sammen alle som sitter og bestemmer. Det er lov å bruke den kunnskapen man har fått mellom ørene, takket være de gamle på gamlehjem, og gi de sliterne en verdig alderdom med mat som er laget på den institusjonen de bor i med de oppskriftene de har delt med de ansatte.

De eldres sydentur er å ha nok pleiere rundt seg med skikkelig lønn, og ikke bare få smuler fra de rikes bord.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse