Annonse
Det syltynne flertallet i kommunestyret har nok ikke tatt hensyn til den massive støtten fra nesten 1 millioner medlemmer av organisasjonene i Norsk Friluftsliv som nå rykker ut med reaksjoner (den siste var Den norske turistforening i dag, fredag 21. juni), eller støtten fra de fleste av de mest innflytelsesrike avisene i Norge, startet av Klassekampen, og fulgt kraftfullt opp av avisen Nordlys, for ikke å snakke om støtten fra finnmarkavisene, utrettelige Sagat, Altaposten, iFinnmark og vår egen Finnmarksposten, skriver Knut Bjørn Lindkvist.

Vi vant hele Norge og det meste av Nordkapp i går

Jeg vil si vi ligger an til seier i Nordkappsaken, men på overtid.

Til tross for en utrettelig kamp i Nordkapp kommunestyre den 20. juni, tapte vi på målstreken kampen om arealplanen for Nordkapp. Men vi vant likevel kampen om hjertene i Norge. Og det gir grunn til å tro på seier om ikke så altfor lang tid.

Og det kunne bare skje gjennom den utholdende og dyktige måten våre politikere med Jan Olsen fra Nordkapp SV og Tor Mikkola fra Nordkapp SP i spissen argumenterte på, fulgt veldig godt opp av kraftfull argumentasjon fra utbryterne fra Arbeiderpartiet, og ungdommene i Høyre.

Det syltynne flertallet i kommunestyret har nok ikke tatt hensyn til den massive støtten fra nesten 1 millioner medlemmer av organisasjonene i Norsk Friluftsliv som nå rykker ut med reaksjoner (den siste var Den norske turistforening i dag, fredag 21. juni), eller støtten fra de fleste av de mest innflytelsesrike avisene i Norge, startet av Klassekampen, og fulgt kraftfullt opp av avisen Nordlys, for ikke å snakke om støtten fra finnmarkavisene, utrettelige Sagat, Altaposten, iFinnmark og vår egen Finnmarksposten.

Alle (også flere av de seks Oslo-avisene!) har på lederplass sagt sin klare mening om Nordkappsamfunnets rett å få være med i utvikling og høsting av verdiene fra Nordkapp-fjellet. Og mange har sagt klart fra hvor grunnleggende urettferdig det er at noen rike bærumsfamilier tar hele kaka, og lar noen smuler bli igjen.

Jurister og forskere fra universitetene har bidratt. Sist onsdag ga også statsråd i Klima og miljødepartementet, Ola Elvestuen, føringer for fortolkingen av Friluftsloven. Hans innlegg går helt mot praksisen i Nordkapp kommune. Dermed er vår forståelse av Friluftsloven støttet.

Da Jan Olsen gikk opp på talerstolen ga han klar beskjed at et vedtak som var grunnlagt på inhabilitet og saksbehandlingsfeil ville bli anket. Jeg regner med at anken er i ferd med å bli sendt.

FEFOs politikere sier de ikke vil gjøre noen avtaler med RICA/Scandic før arealplanen er lovlig. Hos Fylkesmannen ligger også en klage fra Norsk Friluftsliv om ulovlig billettpris på Nordkapp. Til sist må jeg nevne at det kommer et lokalvalg til høsten. Denne saken er slett ikke avgjort.

Jeg vil si vi ligger an til seier i Nordkappsaken, men på overtid.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse