Annonse
JULEHJERTER: - Hei du, kommet i julestemning? Det hjelper nok på med de varme hjertene som henger over byen vår? (Foto: Sissel Wessel-Hansen)

- Vært snill i år, da?

- Ja, bevares. Skikkelig desembersnill.

Det er nå vi vil gi. Vi vil gi til pengeboka ligger som et vrengt griseøre i veska når jula ringes inn.

Jeg haster forbi en av tiggerne, de som sitter like tett som søppeldunker under de blodrøde julehjertene i sentrum. Jeg tenker jeg burde kjøpe stakkaren en kopp kakao. Det er jo tross alt jul, tenker jeg, og gir meg selv et klapp på skulderen for tanken. Det er jo tanken som teller. Jeg haster videre mens hodet koples tilbake på julegavelista. Den krever sin kvinne. Man må riktig ta seg sammen. Alle på lista har det meste fra før. Man vil jo ikke kjøpe noe som bare settes innerst i skapet.  

Sjøl står jeg i fare for å bli stående i skammekroken i lag med edelgrana til flere hundre kroner.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse