Annonse
Gjennom flere år har vi hatt et godt samarbeid med Tromsø kommune og ser frem til å fortsette med det, skriver de ansatte i Privat Omsorg Nord.

Vi vet ikke lenger om vi skal le eller gråte...

Åpent brev til Tromsø kommunestyre

De siste månedene er det gjennom media fremsatt en rekke merkelige beskyldninger mot vår flotte arbeidsplass.(...) Vi vet ikke lenger om vi skal le eller gråte...

Fru Lundstrøm har fått hjelp til morgenstell. Akkurat i dag var det Zainab som kom på besøk. Fru Lundstrøm er ren og mett etter frokosten, og såret som ble skiftet på føles mye bedre. Zainab drar videre til neste besøk vel vitende om at Fru Lundstrøm har det bra og er fornøyd med hjelpen hun fikk. En hjelp hun selv har avgjort skal utføres av vårt firma, Privat Omsorg Nord, der Zainab er en av bortimot 230 ansatte.

Den 31. mai skal det vedtas i kommunestyret om avtalen vi har om Fritt brukervalg i hjemmetjenesten skal opphøre. Avtalen trådte i kraft 1. september 2015 og har vært utprøvd i litt mer enn 1,5 år. I løpet av tiden som har gått, opplever vi i Privat Omsorg Nord at stadig flere velger oss. Daglig får vi henvendelser fra eldre, syke eller pårørende som ønsker det beste for seg og sine nærmeste. Hvorfor velger de oss, spør vi oss selv. Fordi de har mulighet til det? Fordi de har lyst? Fordi de vil velge selv hvem som kommer hjem til dem? Fordi vi er enkle å få i tale? Fordi vi kan starte tjenester på dagen? Fordi vi har et godt rykte og er kjent for kvalitet? Fordi vi har flotte, røde t-skjorter med logo? Spørsmålene er antakelig like mange som svarene, men ett svar er felles for alle. De ønsker å ta avgjørelser selv når de trenger helsehjelp. De velger fastlegen sin, de velger hvilket apotek de skal handle på og de velger sykehus de skal behandles ved (Fritt sykehusvalg).

De siste månedene er det gjennom media fremsatt en rekke merkelige beskyldninger mot vår flotte arbeidsplass. Vi skal, etter sigende, profittere på gamle og syke, vi har dårligere arbeidsvilkår, lavere lønn, elendig pensjonsavtale, følger ikke Arbeidsmiljøloven, vi har en leder som utnytter oss og som visstnok har hemmelig konto i utlandet. Kontoen fylles gradvis opp av fellesskapets midler og innbyggernes skattepenger, må vite. Vi ansatte har løselige arbeidsavtaler og sparkes ut etter hvert som pasientene dør, kan Fagforbundets nye leder i Tromsø fortelle oss. Kreativiteten er stor, det skal de ha, men vi vet ikke lenger om vi skal le eller gråte!

Noen av de ansatte har jobbet i firmaet i flere år, vi anser oss selv som voksne, oppegående og velutdannete mennesker med bred helsekompetanse. Med andre ord; attraktive arbeidstakere og skattebetalere til Tromsø kommune. Gi oss da EN god grunn til at vi skulle finne oss i disse påståtte elendige vilkårene? Sannheten er at vi følger et lønnsregulativ som ligger over Tromsø kommune. Alle offentlige anbud krever minimum samme lønn som i offentlig sektor, ikke bare oppfyller vi vilkårene, men ligger altså over. Videre har vi pensjonsavtale, OTP (obligatorisk tjenestepensjon) med 4% innskudd, hvor 2 % er et minimumskrav, fem ukers ferie, tilpassede turnuser for småbarnsforeldre, fleksible avspaseringsordninger, kurs- og kompetansehevende tiltak, korte beslutningsveier, hyppige personalmøter, felleslunsjer og faglunsjer m.m

Vi trives på jobb, vi har nulltoleranse for baksnakking og mobbing, sammen skaper vi et godt arbeidsmiljø. Kanskje bidrar dette til det lave sykefraværet på rundt 1%? Til sammenligning har Tromsø kommune et sykefravær på 13%! Her er vi kolleger fra flere nasjoner, alle med samme lønns- og arbeidsvilkår – noe annet er utenkelig! Er det da rart vi ikke kjenner oss igjen i beskrivelsene?
Flere av oss er organisert i Fagforbundet, det burde forbundet tenke litt på. Det blir kanskje litt søkt å hjelpe sine egne medlemmer til å miste jobben? I ytterste konsekvens blir dette utfallet om avtalen om Fritt brukervalg opphører. Det medfører heller ikke riktighet at vår direktør nekter oss tariffavtale. Det er de ansatte selv som må fremme krav om tariffavtale, dette har jo Fagforbundet selv fortalt oss.

Gjennom flere år har vi hatt et godt samarbeid med Tromsø kommune og ser frem til å fortsette med det. Om Tromsøs folkevalgte kunne legge ideologi til side og ha fokus på brukernes behov og velferd, ja da vil man innse at det er behov både for kommunale og private varme hender. Behovet og antallet brukere i hjemmetjenesten vil ikke minske i fremtiden, snarere tvert imot. Lytt til brukerne, Tromsøs befolkning og la folk få bestemme over egne liv. La Tromsø fortsatt være en god kommune å vokse opp i, å jobbe i og bli gammel i!

Fru Lundstrøm har vært noen timer på dagsenter. Ryggen verker etter flere timer i rullestolen, og hun lengter etter å få legge seg nedpå. Klokka 13 ringer det på døra, og Monica kommer smilende inn. Hun kjenner fru Lundstrøm og ser fort at hun er sliten. Når Fru Lundstrøm ligger i senga vet hun at Monica kommer tilbake om en time med middagen. Det er en trygg og god tanke.

Signert:
Nora Durdieva, Marja Lena Juuso, Barbro Fjellstad, Maud Hagen, Kathrin Larsen, Camilla Karlsen, Jørgen Ahlstrøm, Ann-V. Bratlie, Ragni A. Nilsen, Alexandra Deeken, Melissa Larsen, Massimo Teclemariam, Kristin Warloe, Sølvi Berger, Janne Henriksen, Rikke Lilleng, Rita S. Pedersen, Unn-Iris Pedersen, Milliam Lunde, Karen Gaup, Monica K.Koht, Louiza Petersen, Heidi S. Heika, Hege L. Berg, Lise M. Årnes, Oda Hansen, Zainab Hirsi, Xristina Popov, Tiril Ø. Kristoffersen, Kristine Eriksen, Alva Aursand, Tove Jensen, Ida A. Pettersen, Mari Molund, Krister Fagermo, Ragnhild Fossbakk, Jorun Kvello, Lill-B. Mortensen, Tove A. Mosesen

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse