Annonse
STÅR SAMMEN: Eliot Hansen, Wanja Dahl, Ann-Chatrin Braseth og Per Kristian Arntzen i Nye Narvik Sp vil ta et tverrpolitisk initiativ for å få også Nord-Norge på skinner.

Vil ta tverrpolitisk initiativ for Nord-Norgebanen

Verdiskapningen innen fiskeri- og havbruksnæringen har vært formidabel. Også for øvrig næringsliv vil en jernbane gjennom landsdelen ha stor betydning.

Vil ta tverrpolitisk initiativ for Nord-Norgebanen

Nye Narvik Senterparti vil ta et tverrpolitisk initiativ etter valget for å få også Nord-Norge på skinner.

- Vi har programfestet at Nord-Norgebanen skal bygges, sier leder Eliot Hansen.

- Og det kommer vi til å jobbe bredt politisk for at skal skje.

Partiets toppkandidater, Per Kristian Arntzen, Ann-Chatrin Braseth og Mikael Rølvåg viser til det gode arbeidet som er lagt ned av mange politikere fra ulike partier opp gjennom årene, og mener det videre arbeidet kan bygge på dette grunnlaget.

- For et par tiår siden var situasjonen likevel en annen. Verdiskapningen innen fiskeri- og havbruksnæringen har vært formidabel. Også for øvrig næringsliv vil en jernbane gjennom landsdelen ha stor betydning. Vi mener de tre nordligste fylkene vil oppleve en sterkt økende vekst innen turisme- og reisesliv de nærmeste årene fordi oppmerksomheten på sosiale medier forteller hvilken fantastisk landsdel Nord-Norge er. Da har vi behov for et miljømessig alternativ å frakte de reisende til sine destinasjoner på. Nord-Norgebanen er dessuten et svært viktig bidrag til vår nasjonale sikkerhet, sier trekløveret.

Nye Narvik Sp mener man ikke kan sitte på gjerdet og vente i nye tiår på en jernbane her i nord, og at det er nødvendig med en tverrpolitisk innsats i nord for å lykkes i dette arbeidet.

- Dersom vi ser på statistikk fra blant annet oppdrettsnæringen, viser den at det vil skje en femdobling av produksjonen innen 2050. Da må vi sørge for at det både er gode veier og en jernbane til transport. Dette er et nasjonalt ansvar som Norge må ta. Dette skal vi nå jobbe for å synliggjøre, sier leder av styret, Eliot Hansen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse