Annonse
LØSNING: Partileder Siv Jensen var nylig på Tromsø-besøk, her sammen av Bjørn Gunnar Jørgensen, Britt-Hege Alvarstein og Anni Skogman. Nå har partiet fått gjennomslag for ny E8 uten bompenger. Foto: Inger Præsteng Thuen

Vinn eller forsvinn

Tromsø får bompengefri E 8, men byvekstavtalen er fortsatt i spill.

Så ser det ut til den gamle stridssaken, en nemesis for Tromsø og hele regionen, endelig er begravet. Nå starter Høyre og Frp en krangel om hvem som har æren for løsningen. Resten av byen må forsøke å legge den fatale saken bak seg, og gå videre.

En løsning for E8 er uansett godt nytt for Tromsø, selv om den kommer mange år på overtid. Det er likevel en skjebnens ironi at det er de de to partiene som har rotet det så kraftig til for byen når det gjelder transport, som nå «løser» saken.  

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse