Annonse

Vis at dere tar ansvaret

Dersom de politisk ansvarlige for sendrektigheten og løftebruddene har et minstemål av anstendighet, bør de nå sørge for at Kristoffer Kanestrøm tar sitt ansvar og går av.

Otium lider nå samme skjebne som E8 i Ramfjord. Det eneste som skjer er nye utsettelser.

Hvor mange skandaler må til før byrådet i Tromsø tar ansvaret for egne løftebrudd? På nesten alle de viktigste områdene der byrådspartiene lovet Tromsøs velgere store løft og forbedringer, har lite eller ingenting skjedd. Det gjelder veibygging, eiendomsskatt, eldreomsorg, boligpolitikk og fast økonomisk styring, for å nevne noen av de viktigste.

Aller siste nytt på løftebruddsfronten er at det store prosjektet innen eldreomsorgen, Otium, ikke vil bli realisert før i 2018. Det melder byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm, fra eldreomsorgspartiet Frp. Nå skal de altså bruke sju år på å realisere et prosjekt som et godt stykke på vei var planlagt da de overtok makten i 2011. Otium lider nå samme skjebne som E8 i Ramfjord. Det eneste som skjer er nye utsettelser.

Byråd Kanestrøm forsvarer utsettelsen av Otium med at det tok omtrent like lang tid å realisere Sør-Tromsøya sykehjem og Seminaret. Da glemmer byråden to viktige ting. Han har for det første selv ført oss bak lyset to ganger tidligere, da han først lovet Otium realisert i 2014, for så å utsette det til 2016/2017. Nå sier Kanestrøm 2018 og lover at den fristen skal holdes. Av erfaring vet vi nå at det er ingen grunn til å stole på hans nye løfter. For øvrig er han taus om hvor mange millioner de stadige utsettelsene vil koste kommunen. 

Kanestrøm hopper også glatt bukk over at byrådspartiene høyrøstet lovet velgerne en helt annen effektivitet og gjennomføringskraft enn det de rødgrønne hadde utvist. Det skulle bl.a. innføringen av parlamentarisme sørge for. Denne styreformen skulle også med hundre prosent tydelighet plassere hele det politiske ansvaret hos byrådet. Så når har egentlig byrådsleder Hilmarsen og Kanestrøm tenkt å ta dette ansvaret?

Otium var den borgerlige alliansens førsteprioritet innen eldreomsorgen. Da kan vi jo tenke oss hvordan det står til med de lavere prioriterte tiltakene. Men byrådene klamrer seg til taburettene, tar intet ansvar og peker i stedet på problemer i den kommunale administrasjonen. De løper fra alt de har lovet. Dersom de politisk ansvarlige for sendrektigheten og løftebruddene har et minstemål av anstendighet, bør de nå sørge for at Kristoffer Kanestrøm tar sitt ansvar og går av. Det handler faktisk om byrådets troverdighet.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse