Annonse

Velkommen til Alfheim, Grorud!

Vi på raden med inngang C fortsetter å juble og tror på Gutan våres. Selv om vi ennå sliter med å svelge unna bursdagskake, den som ble servert på 100 års dagen. Noen sleit også med mørke tanker etter kampen mot Lillestrøm. Andre påstår med kraft at de eneste TIL-gutan som traff med pasning i den kampen, var de to legendene Bjørn Steinar Johansen og Hugo Antonsen, da de tok avsparket i kampen.

Huff det ble en markering med alvorlig bismak. Troen på Gutan begynte først å komme tilbake et godt stykke ned mot sentrum. Uansett, overstått markering. For vel overstått, er det galt å si.

Troen på Gutan våres er der, som den har vært fra jordhaugan rundt Valhall der søndagsmiddagen kun ble ødelagt når TIL på koksgrusen sleit med å slå Fløya eller Skarp.

Men nå er det andre baller. Nå er det Grorud som skal besøke oss på Alfheim, og det for første gang. Velkommen skal de være. Underlig å tenke på bydelslaget som har overtatt som hovedstadens beste lag bak Vålerenga. De gamle storlagene Lyn, Skeid og Frikk er rustne. Nå er de best i historiebøkerne.

Som en på raden sa, tenk om Ulfstind, Stakkevollan, Blåmann og Kvaløysletta skulle være de beste i byen, isteden for Tromsdalen, Fløya og Skarp? Ja, etter TIL selvfølgelig.

Tanken om jubileumskampen ble fort visket vekk til fordel for opplevelsen på mandagskvelden med seieren over Sandnes Ulf. Den var solid og vi håper at spillerne på Grorud fikk den med seg.

Kanskje la de også merke til Jostein Gundersen, midtstopperen som drev Gutan på en måte som fikk gamle minner frem. På børsen hos oss på tribunen, vi som tror vi kan fotball bedre enn de fleste, spilte han til 10. En med litt mer kritisk røst enn oss andre mener han bare skulle ha 9, da han ikke fikk ballen i mål på den sjansen han fikk. 

Artig også med Roar Norheim. Gutten er ikke gammel nok for å komme inn på kino for voksne. Spille fotball mot menn med hår på brystet, det gjør han uten respekt. Unggutten passes på som det store talentet han er og for gleder han kan gi oss i fremtiden. Når TIL leder klart over Grorud, antar vi at den uredde treneren Gaute Helstrup lar unge Roar nyte gleden av å spille på Alfheim i den rød/hvite drakten. 

I fremtiden har vi mye å glede oss over, vi 12. mann på laget. Både over kontrollen her nord med koronaen og over TIL sin økonomiske hestekur.  Og også over den første høststormen som har passert, vannmagasinene til kraftproduksjon er fylt til randen og sola har meldt en liten ankomst i helga. Uansett - vi står han av, ser fremover og tror på nye 3 poeng mot Grorud på Alfheim fredagskvelden.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse